20 Mart 2011 Pazar

Yeni Sanalika Petepet

Milyonlarca üyesi bulunan Sanalika'nın yasaklanması sevenlerini üzse de oyunun yapımcısı şirket Yeni Sanalika diyebileceğimiz yeni bir oyun çıkardı: Petepet. Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Yeni Sanalika: Petepet


Sanalika'nın mahkeme kararı gereği yasaklanmasının üzerinden bir süre geçtikten sonra oyunun yapımcısı şirket önce Sroups (www.srou.ps) adını verdiği oyunlarını, akabinde ise Petepet (www.petepet.com) adını verdikleri yeni oyunları yayınlayacaklarını duyurdular. Petepet'in duyurulmasıyla birlikte Sroups oyunu arka plana alınarak geliştirme çalışmalarına devam edilmesi kararı alındı. Daha önce yayınlanacak olan sroups yerine Petepet öne alındı.

Sanalika'nın yasağının kalkmasına rağmen site içi düzenlemeler devam ettirildi ve oyun henüz açılmadı. Bunun yerine www.sanalika.com sitesine girdiğinizde sizi Petepet'e yönlendiren bir yazı buluyorsunuz. Yani bir anlamda Sanalika açılana kadar "yeni sanalika" petepet diyebiliriz.

Petepet oyunu hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse, oyunda pet adı verilen hayvanlara sahip oluyorsunuz ve bu hayvanları geliştiriyorsunuz. Oyun yapısı itibariyle Sanalika'ya göre daha rekabetçi ve maceracı diyebiliriz. Oyun hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz sitemizdeki diğer haberlere bakabilirsiniz. Özellikle Petepet Nedir ?  ve Petepet Nasıl Bir Oyun ? yazılarımız size oyun hakkında detaylı bilgiler verecektir. Bunun yanında Petepet Nasıl Oynanır ? yazımızda oyunu nasıl oynayacağınız hakkında bilgiler bulabileceksiniz.

Eğer anlatılanlar ışığında oyunu beğendiyseniz, merak ettiyseniz ve oyuna üye olmaya karar verdiyseniz Petepet Üye Ol yazımız size bu adımı nasıl kolayca tamamlayabileceğiniz hakkında bilgiler verecektir.

Oyunla ilgili sorularınız varsa ya da tecrübelerinizi paylaşmak isterseniz yazının altındaki yorum alanımız hizmetinizdedir.

İyi oyunlar dileriz.

Petepet Fan Sitesi

Petepet Müsabaka

Petepet Müsabaka'larına hazır mısınız?

Petepet'in resmi sitesi www.petepet.com üzerinde yapılan açıklamaya göre 25 Mart 2011 Cuma günü Petepet Arena ve Petepet Müsabaka özellikleri açılacak! Oyun hakkında pek bilginiz yoksa öncelikle oyunla ilgili bilgi edinmek için Petepet Nedir ? yazımıza bakabilirsiniz.

Petepet Müsabaka'larına Hazır mısınız ?

Henüz Arena ve Müsabaka özellikleri açılmadığı için elimizde net bir bilgi olmasa da merak eden oyuncular için bir ön bilgi verelim istedik. Bildiğiniz üzere petepet oyununda pet adı verilen hayvanlarınız var ve bunlar geliştirilmeye müsait karakterler. Petepet'in hikayesinde (Petepet Nasıl Bir Oyun ?) anlatıldığı üzere bu pet'ler oldukça da rekabetçi, savaşçı hayvanlar. Yani aslında her şey çok açık. Siz bu hayvanlarınızı en iyi şekilde geliştirip müsabakalara yani savaşlara sokacaksınız, kazandıkça da oyundaki skorunuz artacak ve hayvanınız gelişecek. Eğer izlediyseniz bunu pokemon isimli çizgi filim örneğinden çıkarabilirsiniz.

Tabi bu özellikler henüz açılmadığı için elimizde net bilgiler yok. Ancak en son gelişmeleri yine buradan duyurmaya devam ediyor oalcağız. Siz de bildiklerinizi yorum olarak yazabilirsiniz.

Petepet Arena

Petepet Arena hakkında bilgiler..

Petepet tarafından yapılan açıklamaya göre 25 Mart 2011'de Petepet Arena adı verilen yer açılacak. Bu yerin ne olduğu ile ilgili henüz kesin bilgiler yok. Ancak tahmin edildiği üzere oyunun da ruhuna uygun olarak bu yer pet'lerin (yani hayvanlarınızın) müsabaka yapacakları, birbirleriyle dövüşecekleri yer olacak.

Bu yerle ilgili henüz elimizde kesin bilgiler yok, burası açıklandıktan sonra en son bilgileri yine bu sayfada bulacaksınız. Dilerseniz bildiklerinizi sayfanın altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Petepet Açıldı

Merakla beklenen yeni online oyun Petepet, deneme (beta) yayınına açıldı!

Daha önce açıklandığı üzere 18 Mart 2011 Cuma günü Petepet Oyunu açıldı. Oyunun açılmasıyla birlikte binlerce oyunsever de yeni oyun Petepet'e kaydolarak oyunu keşfetmeye, oynamaya başladılar.

Petepet Açıldı !

10 milyonu aşkın üyesi bulunan Sanalika oyununun yasağının kalkmasına rağmen oyunun yapımcısı şirket tarafından henüz yayına açılmaması, www.sanalika.com adresinde oyuncuları yeni oyun petepet'e yönlendirmeleri ile birlikte oyunun hızlı bir şekilde oyuncu sayısını artırdığını söylemek mümkün. Oyunun nasıl oynanacağı ile ilgili bilgileri Petepet Nasıl Oynanır ? yazımızda bulabilirsiniz.

Dileyen arkadaşlar oyunu www.petepet.com adresinden oynayabilirler. Oyuna nasıl üye olacağınız ile ilgili bilgileri de Petepet Üye Ol yazımızda anlatmıştık, dilerseniz bu sayfa üzerinden daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz. Biz de Petepet Fan sayfası olarak petepet-oyna.blogspot.com adresinden son gelişmeleri sizlere sunmaya devam edeceğiz.

Petepet'in açılması ile ilgili olarak oyunla ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Herkese iyi oyunlar !

15 Mart 2011 Salı

Petepet Nedir ?

Sanalika'dan sonra şimdi de bir Petepet fırtınası esiyor. "Petepet Nedir ?" diyorsanız doğru yerdesiniz. Cevabınız bu yazıda..

Petepet Nedir

Petepet, Sanalika'nın kapanmasından sonra aynı şirketin geliştirilmesini hızlandırarak yayınladığı yeni bir macera oyunudur. www.petepet.com adresi üzerinden oynayabileceğiniz bu oyun Sanalika'ya göe oldukça farklılıklar göstermektedir.



Oyunda herkesin bir karakteri var ama bu karakteriniz Sanalika'daki gibi çok etkin değil. Burada önemli olan sizden çok sizin sahip olduğunuz pet'ler, yani hayvanlarınız. Pokemon çizgi filmine benzetebileceğimiz gibi sizin hayvanlarınız var ve bu hayvanları geliştirmeye uğraşıyorsunuz.



Pet'leriniz size ilk başta yumurta olarak veriliyor. 5 gün kadar bu yumurtanın kuluçka süresini tamamlamasını, pet'inizin yani hayvanınızın doğmasını bekliyorsunuz.



Kuluçka süresi sonucunda pet'iniz doğuyor ve eğitime hazır hale geliyor. Bu tarihten sonra ise pet'inizi geliştirmeye başlıyorsunuz. En önemli özellikleri rekabetçi oluşları olan pet'lerinizi geliştirdikten sonra isterseniz onlar ile müsabakalara katılabiliyorsunuz. Tabi petini iyi geliştiren kazanmış oluyor. Kazandıkça da tecrübeniz, puanınız artıyor.

Petepet'in hikayesini okumak için Petepet Nasıl Bir Oyun ? yazımıza; oyun oynama hakkında diğer bilgiler için Petepet Nasıl Oynanır ? yazımıza bakabilirsiniz.

Petepet Nasıl Oynanır ?

Petepet oyununu oynayanlar hızla artıyor. Siz de bu oyunu oyanayanlar arasında olmak istediniz ancak oyun hakkında pek bilginiz yok. İşte bu yazımızda Petepet ile ilgili özet bilgiler ve "Petepet Nasıl Oynanır ?" sorunuzun cevabını bulacaksınız.


Petepet, Sanalika ve Sroups'un da yapımcısı olan Oyun Stüdyosu firmasının yeni bir oyunudur. www.petepet.com adresi üzerinden yayınlanmaktadır. 18 Mart 2011 Cuma günü oyunun beta adı verilen deneme sürümü yayınlacanak, yani oyun herkes tarafından oynanabilir olacaktır. İlerleyen günlerde ise oyunun facebook üzerinden de oynanabilmesi beklenmektedir.

Petepet Nasıl Oynanır ?
Petepet', oynayabilmeniz için petepet açıldıktan sonra www.petepet.com sitesi üzerinden siteye giriş yapıp "Hemen Üye Ol" yazısına tıklayarak üyeliğinizi tamamlıyorsunuz. Sonraki aşamada kendinize pet adı verilen hayvanlarınızdan seçiyorsunuz. Tabi bu hayvanlar yumurta olarak veriliyor. Eğer Vip üyelik ve hızlı çıkarma gibi seçeneklerden satın almazsanız hayvanınızın çıkmasını 5 gün kadar beklemeniz gerekiyor.


Bu kuluçka süresi sonucunda pet'iniz yumurtadan çıkıyor ve eğitilebilir hale geliyor. Bu aşamadan sonra ise petinizi eğitmeye başlıyorsunuz. Petiniz seviye seviye gelişiyor ve diğer pet'ler ile müsabakalara katılıyor. Ancak eğitim aşamasında da bazı kısıtlar var. Mesela eğer VİP üye olmazsanız pet'inizi 3. seviyeye kadar geliştirebiliyorsunuz. Bu da çok uzun vadede pet'inizin vip üye olanlarla yapacağı müsabakalarda güçsüz kalabileceği anlamına gelebiliyor. Yine de eğitim sürecinde sizin yapabilecekleriniz pet'inizin yeteneklerini oldukça etkileyebilmektedir.

Petepet'in hikayesini okumak için Petepet Nasıl Bir Oyun ? yazımıza; oyun hakkında diğer bilgiler için Petepet Nedir ? yazımıza bakabilirsiniz.

Petepet Nasıl Bir Oyun ?

Sanalika'nın yapımccısı Oyun Stüdyosu firmasının yeni oyunu Petepet çıktı ancak akıllarda "Petepet Nasıl Bir Oyun ?" sorusu.. İşte bu yazıda bu sorunuzun cevabını bulacaksınız..


Öncelikle Petepet'in hikayesi ile başlayalım. Petepet'in resmi sitesi www.petepet.com'da yer alan açıklamalara göre oyunun mantığı ve hikayesi şu şekilde:


Petepet Nasıl Bir Oyun ?

Hayat her zamanki temposuyla devam ederken tüm dünya, bilim insanlarından gelen heyecan verici bir haberle çalkalanıyordu. Bu haber; özellikle yeni macera arayışında olanları çok yakından ilgilendiriyordu, maceraperestlerin her zaman hayal ettiği, fakat bir türlü yaşayamadıkları türden bir serüven hakkındaydı.


Yeni keşfedilen OS3P adlı gezegenin, Ay ve Mars’tan sonra üçüncü insan kolonisi olmaya aday olduğu haberi tüm dünyada heyecanla karşılanmıştı. İnsanlar bu mutlu haberi çok kısa sürede sevdikleriyle paylaşmış, neler olabileceği hakkında fikirler ortaya atmaya başlamışlardı.



Hayat her zamanki temposuyla devam ederken tüm dünya, bilim insanlarından gelen heyecan verici bir haberle çalkalanıyordu. Bu haber; özellikle yeni macera arayışında olanları çok yakından ilgilendiriyordu, maceraperestlerin her zaman hayal ettiği, fakat bir türlü yaşayamadıkları türden bir serüven hakkındaydı.



İnsanların yumurtaları keşfetmesinden çok kısa bir süre sonra, kuluçka dönemi bitmeye başlayan yumurtaların içlerinden sevimli ve dost canlısı yaratıklar çıkmaya başladı. Bu yaratıkların en önemli özelliklerinden biri ise çok fazla rekabetçi olmalarıydı. Bu davranış şekli bilim insanlarını fazlasıyla şaşırtmıştı.




"Potansiyel Eğitilebilir Tür” kelimesinin kısaltmasıyla adlandırılan “PET”ler kısa sürede bilim insanlarıyla kaynaştılar. Bir süre sonra da PET eğiticilerinden kurulan seçkin bir ekip, Koloni 3’ün kuruluşu süresince güvenliği sağlamak ve ihtiyacı olan uzmanlara yardım sağlamakla görevlendirildi. İşte muhteşem petepet serüvenimiz tam bu noktada başlamaktadır!

Oyun hakkında diğer bilgiler için Petepet Nedir ? ve Petepet Nasıl Oynanır ? yazılarımıza da bakabilirsiniz.